Amstelpark Amsterdam

Amstelpark

De 4 km Amstelpark Amsterdam wandelroute is een rondwandeling die langs de Maze, Amstel-trein, oranjerie, Rhododendron Valley en de kinderspeelplaats loopt.

Het Amstelpark is een park in Amsterdam-Zuid. Het park bevat een doolhof, verschillende cafés, galerijen, een oranjerie, een kinderboerderij, een speeltuin en een minigolfbaan. De Rhododendron-tuin is geweldig als deze in april en mei in volle bloei is. De kindertrein loopt rond het park, langs het Rosarium en de Riekermolen.

Route- en Locatiedetails

Amstelpark 1, Europaboulevard
1083HZ Amsterdam
Noord-Holland

   +31 20 644 1744

   Website

    52.33218, 4.89056

    4 km

Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Kinderwagen vriendelijk

   Rolstoelvriendelijk

    Restaurant Enroute

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Persoonlijke Notities

Een van mijn favoriete parken vanwege het landschap en interessante gebieden. Er zijn verschillende ingangen van het park, ik gebruik de noordelijke ingang, maar de kaart toont het Rosarium. Het doolhof is leuk voor de kinderen en als het gaat, is de Amsteltrein (trein) een rit waard. Toen ik begin april bezocht had de Orangerie de planten nog steeds binnenshuis, maar in de zomer is het een leuke plek om in de zon te zitten. Kort na de Glazen Huis-galerij kom je in een ruig gebied dat een van mijn favoriete streken is die het hele jaar door bestaan. Als u dit verlaat, bent u in de buurt van de Rhododendron-tuin, een must om te zien in april en mei. Het uitzicht op de molen van Riekermolen wordt nogal eens verwend door toeristenbussen, maar er is ook een ooievaar in zijn nest. Langs de oevers van de Amstel passeert u een veld met stoelen dat een monument is voor verzetsstrijders die door de Duitsers in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zijn geëxecuteerd. Een lus rond de grote vijver voert je langs de Japanse tuinen en uiteindelijk naar de Wallaby-behuizing. Je passeert een midgetgolfbaan en een paal met NAP (zeeniveau) en de hoogte van verschillende overstromingen door de eeuwen heen. Het bovenste veld is een grote kinderspeelplaats met een kinderboerderij en een klein pretpark met verschillende attracties.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche