Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij Medemblik

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik geeft een hands-on bak- en proefervaring inclusief cakes, marsepein, chocolade en spekulaas koekjes.

Het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is 3 keer verkozen tot het beste kindermuseum van Nederland. Met een winkeltje aan de ingang kun je gebak en snoep kopen. Binnen zijn werkende exposities van bakken en chocolade maken, verdeeld over twee verdiepingen. Bakkers maken gebak en koekjes en laten je misschien de vers gebakken lekkernijen proeven.

Openingstijden

Di-Zo: 11:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €7  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Nieuwstraat 8
1671 BD Medemblik
Noord-Holland

   +31 227 545 014

   Website

   52.77329, 5.10622

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Dit is een van mijn favoriete musea. We bezochten als een familie een jaar vóór mijn laatste bezoek, en de kinderen vonden het geweldig. Ze maakten tulpen van versgebakken muffins en gekleurde marsepein. Tijdens mijn laatste bezoek kon ik versgebakken, verrukkelijke koekjes van verschillende soorten proeven. Je kunt gebakken goederen en snoep uit de winkel kopen, helaas had ik geen ruimte in mijn rugzak. Friesland staat echter bekend om zijn bakken - vaak best zoet. Ik hou van het ouderwetse, werkende museum, alsof je in een echte bakkerij bent. En de geuren. Het zal je terug in de tijd brengen. Sterk aanbevolen als je in de buurt bent.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche