Beeld en Geluid

Beeld en Geluid

Het Beeld en Geluid Instituut voor Mediacultuur laat zien hoe mediaontwikkelingen de mens en de maatschappij in de recente geschiedenis hebben beïnvloed.

Het Beeld en Geluid museum (Nederlands Instituut voor Mediacultuur) laat bezoekers de wereld van audiovisuele media ontdekken en ermee omgaan. Het kijkt naar technologie die teruggaat tot de vroegste opnames en presenteert apparatuur die bekend is bij onze grootouders. De focus ligt echter op moderne media en hoe de huidige ontwikkelingen mensen en de samenleving beïnvloeden.

Openingstijden

Di-Zo: 10:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €17  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Noord-Holland

   +31 35 677 5555

   Website

   52.23564, 5.17344

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Iets aan dit museum geeft me de kriebels. Het is een behoorlijk overweldigende ervaring en onnatuurlijke aanval op de zintuigen. Een digitaal drug of opiaat voor de massa. Misschien staat het te veel in contrast met mijn liefde voor ontspanning in de bush. Ik werd herinnerd aan Orwells 'newspeak' en 'doublethink' - of de moderne 'doublespeak' en 'nepnieuws' media-manipulatie. Als volwassene is het misschien makkelijker om los te blijven van de felle lichten, maar ik kan me voorstellen hoe kinderen verleid zullen worden door alle fantasie in een wereld waarin iedereen beroemd wil worden. Het was echter een fascinerende en tot nadenken stemmende ervaring. Ik heb vooral genoten van de tijdelijke tentoonstelling Serieus Grappig waarin de fijne lijn tussen humor en ernst wordt verkend. Ik merkte dat sommige mensen de tolerantietest deden en het deed me veel nadenken over het Nederlandse 'gedogen'. Wat als ik de Nederlanders bekritiseer? Zal ik worden getolereerd? Terwijl ik rondliep, had ik een gevoel van nostalgie met oude radio's en Walkman-cassettespelers, maar grafieken met de effecten van digitale media deden denken aan digitale singulariteit en verlies van zelf.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche