Boerenwandeling Amsterdamse Bos

Boerenwandeling

De 4.5 km Boerenwandeling is wandelroute nr. 3 in het Amsterdamse Bos. De rondwandeling passeert de boerderij Meerzicht en de geitenboerderij Ridammerhoeve.

Begin en eindigend bij Boerderij en Restaurant Boerderij Meerzicht, loopt deze luswandeling langs de Ringvartdijk en het kanaal, langs het Vogeleiland (een aanbevolen omweg) voordat je de Geitenboerderij Ridammerhoeve Goat Farm bereikt. Vervolgens keert het noordwaarts terug langs het Doolhof-doolhof en het Groot Kinderbad (groot kinderzwembad). Geweldig voor kinderen. Een deel van de Amsterdamse Boswandelingen.

Route- en Locatiedetails

Bosbaanweg 5
1182 DA Amstelveen
Noord-Holland

   +31 20 545 6100

   Website

    52.32596, 4.82002

    4.5 km

Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Kinderwagen vriendelijk

   Rolstoelvriendelijk

    Restaurant Enroute

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Persoonlijke Notities

Wandelpad start bij het Pancake Restaurant Boerderij Meerzicht. Het gaat naar het zuiden langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, die halverwege de negentiende eeuw werd gebruikt om de Haarlemmermeer af te tappen. Een hele prestatie. De route draait naar links bij het gemaal dat gebruikt wordt om het Amsterdamse Bos droog te houden. Iets verder verlaat ik altijd het officiële wandelpad. Ik vind het leuk om het Vogeleiland te bezoeken. Dit is een geweldige plek om te lunchen. Uiteindelijk bereik je de geitenboerderij die erg populair is bij kinderen. Een beetje verder naar het noorden is het doolhof, dus leuk met kinderen. De wandelroute bereikt de Grote Speelweide nadat deze door het bos is getrokken. Er is een kinderzwembad. Vervolgens gaat het verder noordwaarts door bos tot je teruggaat naar de start.

Nabijgelegen

Vind meer Wandelingen in de buurt.

Fotogallerij