Comenius Museum

Comenius Museum

Het Comenius Museum en mausoleum in Naarden zijn gewijd aan het leven en de invloedrijke werken van de Tsjechische geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670).

Comenius, (Wikipedia), was een Tsjechische filosoof, pedagoog, theoloog en uitgever. Hij reisde veel door Europa en bracht zijn laatste 15 jaar door in Amsterdam, maar werd begraven in Naarden. Hij is, naast andere prestaties, verantwoordelijk voor gelijke kansen voor de armen en onderwijs voor vrouwen.

Openingstijden

Di-Zo: 12:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €6.50  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Kloosterstraat 33
1411 RS Naarden
Noord-Holland

   +31 35 694 3045

   Website

   52.29723, 5.16434

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Een klein maar zeer interessant museum. Comenius heeft de tijden van de 80-jarige oorlog en de Nederlandse Gouden Eeuw beleefd. Als protestant werd hij in 1621 uit Bohemen gedwongen vanwege de religieuze oorlogen. Het was de eerste keer dat hij zijn eigendom en werken verloor. Hij verhuisde naar Polen en hielp uiteindelijk Zweden en Engeland bij de hervorming van het onderwijs. Opnieuw gedwongen uit Polen vestigde hij zich en leefde zijn overgebleven leven in Amsterdam. Zijn werken waren enorm invloedrijk en hij was zijn tijd ver vooruit.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche