DeWandelRoute Amstelland

DeWandelRoute Amstelland

De DeWandelRoute Amstelland-sectiewandeling passeert meren, dorp, stad, park en polderlandschappen terwijl deze het Amstel River-gebied van Zuid-Amsterdam doorkruist. Het kruist de Ouderkerkerplas bij Ouderkerk aan de Amstel voordat het de rivier volgt naar het Amstelpark en hoogbouw van de Zuidas.

Routesamenvatting

De aanbevolen start van de sectie-wandeling is Amsterdam Zuid (NS; Metro 50, 51, 52). De opties voor de sectie-wandeling einde zijn Abcoude (NS) of Holendrecht (NS; Metro 50, 54).

Er zijn verschillende route-opties, waaronder de Amstelveen Middelpolder of Amstel River, Ouderkerkerplas of Bullewijk / Holendrecht River. Deze kunnen de lengte van je wandeling variëren. De route over Amstelveen is voornamelijk voor door-wandelaars die secties combineren en op een camping verblijven.

Deze sectie verbindt Camping Het Amsterdamse Bos en Camping 't Riviertje en sluit zich aan bij DeWandelRoute Amsterdamse Bos naar het westen en DeWandelRoute Zuid Oost naar het oosten.

GPS Track Downloaden

Deze functie is in BETA-testen. Het onderstaande bestand is een GPX voor deze route. Ik gebruik Maps 3D Pro op een Apple iPhone en kan dit bestand in die app importeren. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe dat wordt gedaan.


Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Honden beperkt

   Vogels kijken


DeWandelroutes zijn meerdaagse wandelingen geïnspireerd op de wandelingen van mijn jeugd in Nieuw-Zeeland. We droegen alles wat we nodig hadden en kampeerden ’s nachts. Deze wandelingen waren niet eenvoudig, maar ze leerden je om de basisbehoeften te dragen, hoe te plannen, hoe te overleven en hoeveel we als vanzelfsprekend in de stad leven.

Deze doortochten hebben me geleerd minder recht te hebben, meer waardering te hebben voor wat ik heb en hoe weinig ik tevreden moet zijn. In een wereld van snelle, ‘hersenloze’ consumentisme, zijn deze wandelingen nuttig om ‘mindful’ te worden; om te vertragen, te observeren en na te denken over de impact die ons gecombineerde dagelijkse leven heeft op onszelf, onze gemeenschappen en de planeet.

Toen ik jonge kinderen in Amsterdam zag groeien, dacht ik dat ze misschien baat zouden hebben bij een vergelijkbare ervaring. De routes zijn daarom gemaakt met kinderen in gedachten, maar zijn ook geschikt voor volwassenen. Sommige opties zijn niet geschikt voor jonge kinderen, dus bestudeer de route voordat u vertrekt.

Ouders hebben tegenwoordig tijd nodig, dus de routes zijn ontworpen voor maximaal drie dagen wandelen en kamperen. Alle routes beginnen en eindigen op NS trein- of metrostations, waarvan verschillende opties worden gegeven. Er zijn ook opties om de wandeling in te korten of te verlengen, afhankelijk van de tijd die je hebt.

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche