DeWandelRoute Amsterdamse Bos

DeWandelRoute Amsterdamse Bos

De DeWandelRoute Amsterdamse Bos sectie-wandeling is een luswandeling langs de Bosbaan, Amsterdamse School architectuur, polder, kinderspeelplaatsen en boerderijen. Het beklimt ook de Grote Heuvel, loopt door het Cherry Blossom Park en heeft vogelspotten op de De Grote Poel, Meerzicht- en Vogeleiland.

Routesamenvatting

Dit is een luswandeling vanaf Amsterdam Station Zuid (NS, Metro 50, 51, 52) en loopt in beide richtingen door het Amsterdamse Bos.

Er zijn twee route-opties; de lange weg rond De Grote Poel in Amstelveen en een zeer aan te bevelen bezoek aan het Vogeleiland aan de westkant van het park.

Het pad passeert Camping Het Amsterdamse Bos ongeveer halverwege de lus. Het verbindt met DeWandelRoute Amstelland in het oosten op drie optionele punten, afhankelijk van hoe lang u comfortabel wandelt.

GPS Track Downloaden

Deze functie is in BETA-testen. Het onderstaande bestand is een GPX voor deze route. Ik gebruik Maps 3D Pro op een Apple iPhone en kan dit bestand in die app importeren. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe dat wordt gedaan.


Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Honden beperkt

   Vogels kijken


DeWandelroutes zijn meerdaagse wandelingen geïnspireerd op de wandelingen van mijn jeugd in Nieuw-Zeeland. We droegen alles wat we nodig hadden en kampeerden ’s nachts. Deze wandelingen waren niet eenvoudig, maar ze leerden je om de basisbehoeften te dragen, hoe te plannen, hoe te overleven en hoeveel we als vanzelfsprekend in de stad leven.

Deze doortochten hebben me geleerd minder recht te hebben, meer waardering te hebben voor wat ik heb en hoe weinig ik tevreden moet zijn. In een wereld van snelle, ‘hersenloze’ consumentisme, zijn deze wandelingen nuttig om ‘mindful’ te worden; om te vertragen, te observeren en na te denken over de impact die ons gecombineerde dagelijkse leven heeft op onszelf, onze gemeenschappen en de planeet.

Toen ik jonge kinderen in Amsterdam zag groeien, dacht ik dat ze misschien baat zouden hebben bij een vergelijkbare ervaring. De routes zijn daarom gemaakt met kinderen in gedachten, maar zijn ook geschikt voor volwassenen. Sommige opties zijn niet geschikt voor jonge kinderen, dus bestudeer de route voordat u vertrekt.

Ouders hebben tegenwoordig tijd nodig, dus de routes zijn ontworpen voor maximaal drie dagen wandelen en kamperen. Alle routes beginnen en eindigen op NS trein- of metrostations, waarvan verschillende opties worden gegeven. Er zijn ook opties om de wandeling in te korten of te verlengen, afhankelijk van de tijd die je hebt.

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche