DeWandelRoute Diemen Oost

DeWandelRoute Diemen Oost

De DeWandelRoute Diemen Oost sectie-wandeling dwars door Zeeburg eilanden en waterwegen alvorens parken, polders en bossen van Diemen in Oost-Amsterdam te betreden. Als u het Rijnkanaal oversteekt, passeert de wandeling de ruïnes van Stelling van Amsterdam in Diemerdam en voegt zich bij natuurgebieden zoals de Diemerpolder, Penbos en Diemerbos.

Routesamenvatting

De aanbevolen sectie-wandeling start is Flevopark (Tram 3, 14), met Zuiderzeeweg (Tram 26) of Muiderport (NS; Tram 1, 3) als opties. De aanbevolen sectie-wandeling einde is Ganzenhoef (Metro 53), met Diemen Zuid (NS; Metro 53), Duivendrecht (NS; Metro 50, 54) en Gaasperplas (Metro 53) als opties.

Er is een optie om de natuurroute Bijlmerweide of de culturele route Bijlmermeer te kiezen.

De wandelroute begint in de buurt van Camping Zeeburg en verbindt met Gaasper Camping. De route verbindt met DeWandelRoute Zuid Oost naar het zuiden.

GPS Track Downloaden

Deze functie is in BETA-testen. Het onderstaande bestand is een GPX voor deze route. Ik gebruik Maps 3D Pro op een Apple iPhone en kan dit bestand in die app importeren. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe dat wordt gedaan.


Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Honden beperkt

   Vogels kijken


DeWandelroutes zijn meerdaagse wandelingen geïnspireerd op de wandelingen van mijn jeugd in Nieuw-Zeeland. We droegen alles wat we nodig hadden en kampeerden ’s nachts. Deze wandelingen waren niet eenvoudig, maar ze leerden je om de basisbehoeften te dragen, hoe te plannen, hoe te overleven en hoeveel we als vanzelfsprekend in de stad leven.

Deze doortochten hebben me geleerd minder recht te hebben, meer waardering te hebben voor wat ik heb en hoe weinig ik tevreden moet zijn. In een wereld van snelle, ‘hersenloze’ consumentisme, zijn deze wandelingen nuttig om ‘mindful’ te worden; om te vertragen, te observeren en na te denken over de impact die ons gecombineerde dagelijkse leven heeft op onszelf, onze gemeenschappen en de planeet.

Toen ik jonge kinderen in Amsterdam zag groeien, dacht ik dat ze misschien baat zouden hebben bij een vergelijkbare ervaring. De routes zijn daarom gemaakt met kinderen in gedachten, maar zijn ook geschikt voor volwassenen. Sommige opties zijn niet geschikt voor jonge kinderen, dus bestudeer de route voordat u vertrekt.

Ouders hebben tegenwoordig tijd nodig, dus de routes zijn ontworpen voor maximaal drie dagen wandelen en kamperen. Alle routes beginnen en eindigen op NS trein- of metrostations, waarvan verschillende opties worden gegeven. Er zijn ook opties om de wandeling in te korten of te verlengen, afhankelijk van de tijd die je hebt.

Dingen die ik leuk vind…

“I only went out for a walk and finally concluded to stay out till sundown, for going out, I found, was really going in.” – John Muir