DeWandelRoute Zuid Oost

DeWandelRoute

   65 km      4      3

Een 65km meerdaagse wandel- en kampeerroute rond Amsterdam, DeWandelRoute verbindt natuurgebieden en campings en biedt een duurzame buitenbelevenis. Ontworpen om een vroege en voortdurende waardering van de natuur en zelfvoorziening te ontwikkelen bij wandelaars van alle leeftijden, is dit hoofdpad ontwikkeld voor ouders die met kinderen wandelen.

Gebruik de onderstaande kaart en klik op een pictogram voor meer informatie. Zoom in om routedetail te bekijken.

Routesamenvatting

Vanaf Camping Zeeburg, volgt op de 1e dag de route DeWandelRoute Diemen Oost en sluit zich aan bij DeWandelRoute Zuid Oost voordat u Gaasper Camping bereikt (17km).

Dag 2 gaat verder door de Zuid Oost en de provincie Utrecht in voordat we Camping 't Riviertje bereiken bij Abcoude (15km, 32km). Dag 3 verbindt met DeWandelRoute Amstelland en sluit zich aan bij DeWandelRoute Amsterdamse Bos voordat u Camping Het Amsterdamse Bos bereikt (22km, 54km).

De laatste dag is een ontspannen wandeling door het bos en langs kinderspeelplaatsen en het pannenkoekenrestaurant Boerderij Meerzicht voordat u station Amsterdam Zuid bereikt (11km, 65km).

GPS Track Downloaden

Deze functie is in BETA-testen. Het onderstaande bestand is een GPX voor deze route. Ik gebruik Maps 3D Pro op een Apple iPhone en kan dit bestand in die app importeren. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe dat wordt gedaan.


Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Honden beperkt

   Vogels kijken


DeWandelroutes zijn meerdaagse wandelingen geïnspireerd op de wandelingen van mijn jeugd in Nieuw-Zeeland. We droegen alles wat we nodig hadden en kampeerden ’s nachts. Deze wandelingen waren niet eenvoudig, maar ze leerden je om de basisbehoeften te dragen, hoe te plannen, hoe te overleven en hoeveel we als vanzelfsprekend in de stad leven.

Deze doortochten hebben me geleerd minder recht te hebben, meer waardering te hebben voor wat ik heb en hoe weinig ik tevreden moet zijn. In een wereld van snelle, ‘hersenloze’ consumentisme, zijn deze wandelingen nuttig om ‘mindful’ te worden; om te vertragen, te observeren en na te denken over de impact die ons gecombineerde dagelijkse leven heeft op onszelf, onze gemeenschappen en de planeet.

Toen ik jonge kinderen in Amsterdam zag groeien, dacht ik dat ze misschien baat zouden hebben bij een vergelijkbare ervaring. De routes zijn daarom gemaakt met kinderen in gedachten, maar zijn ook geschikt voor volwassenen. Sommige opties zijn niet geschikt voor jonge kinderen, dus bestudeer de route voordat u vertrekt.

Ouders hebben tegenwoordig tijd nodig, dus de routes zijn ontworpen voor maximaal drie dagen wandelen en kamperen. Alle routes beginnen en eindigen op NS trein- of metrostations, waarvan verschillende opties worden gegeven. Er zijn ook opties om de wandeling in te korten of te verlengen, afhankelijk van de tijd die je hebt.

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche