GPS Tracks

De GPS-bestanden op De Wandelaar hebben het GPX-formaat. Het moet mogelijk zijn om dat bestand te importeren in elk apparaat dat GPX-bestanden accepteert, maar neem contact met me op als je problemen hebt en ik zal proberen het op te lossen. Ik concentreer me op mobiele smartphones (iOS, Android), omdat geen paden in De Wandelaar extra GPS-apparaten vereisen.

Ik gebruik de app Maps 3D Pro op een Apple iPhone SE en heb de site getest om te werken met die software en hardware.

Ik maak eenvoudige GPX-bestanden met alleen sporen (tracks) zonder datum, tijd, hoogte, helling/afname of snelheidsgegevens. Dit houdt de bestandsgrootte klein, wat snel laadt en beter is voor mijn hosting en je iPhone geheugenruimte.

Maps 3D Pro (iPhone) Gebruiken

Maps 3D Pro is beschikbaar voor € 4,99 in de Apple App Store. Deze app is handig omdat je er kaarttegels naartoe kunt downloaden en de app kunt gebruiken zonder een internetverbinding te maken wanneer je aan het wandelen bent. U kunt ook uw eigen GPS-routes registreren. Koop het en download het naar je iPhone.

Zoek met de Safari-browser op uw iPhone een wandelroute op De Wandelaar, bijvoorbeeld de Oude Polderwandeling.

In de sectie ‘GPS-track downloaden’ op de website van De Wandelaar, klik op de link ‘GPX-route’. Er moet een nieuw browservenster verschijnen met de bestandsnaam met een link “Openen in Maps 3D” eronder (u moet Maps 3D Pro hebben geïnstalleerd). Selecteer die link.

Maps 3D Pro wordt geopend en er verschijnt een melding;

Info
New Track Saved: [bestandsnaam].gpx
OK

Selecteer ‘OK’.

Linksboven in de app ziet u het menu. Selecteer dat om het menu te openen.

Selecteer ‘Tracklijst’ (Track List).

Het door u gedownloade wandelpad moet bovenaan die lijst staan. De (i) brengt u naar informatie over de track, de bestandsnaam opent de track in de app.

Knijp om in te zoomen en veeg om de kaart te verplaatsen. De blauwe pijl geeft aan waar u zich bevindt op de baan en in welke richting u kijkt.

Als je opmerkingen hebt, neem dan contact met me op

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche