Het Nederlands Vestingmuseum Naarden

Het Nederlands Vestingmuseum

Het Nederlands Vestingmuseum is gehuisvest in de kazematten, tunnels, dubbele wallen en grachten van de beroemde stervormige vestingstad Naarden.

Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd in een van de best bewaard gebleven vestingsteden van Europa. De collectie en displays tonen de geschiedenis van de vestingwerken uit de vroege Nederlandse geschiedenis. Dit omvat de 80-jarige oorlog en het bloedbad van Naarden door toedoen van de Spanjaarden, de Franse invasie tijdens het Rampenjaar 1672 en modernere verdedigingswerken tot de Eerste Wereldoorlog.

Openingstijden

Di-Zo: 10.30-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €9  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Westwalstraat 6
1411 PB Naarden
Noord-Holland

   +31 35 694 5459

   Website

   52.29352, 5.16026

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Om een ​​goed beeld te krijgen van de verdedigingswerken van Naarden, gebruik je de kaart, zoom je in en bekijk je deze van boven. Het is een sterrenfort met elkaar kruisende velden van vuur en een verdedigingslinie met dubbele gracht of verdedigingswal. Hoewel de stad zelf belangrijk was, was een van de functies om Amsterdam te beschermen. Er zijn verschillende wandelingen langs de buitenste wallen. Het museum bevindt zich op een van de punten van de binnenste wallen. Buiten zijn verschillende kanonnen en veldartillerie die schoten van gedeeltelijk ingegraven posities. Tunnels verbinden de kazematten. De mortiergeweren vuurden vanuit de tunnels en door een greppel. Displays worden getoond in de tunnels en geven een zeer informatief beeld van de geschiedenis van aanvallen op Naarden en Nederland. Er was ook een tijdelijke kunsttentoonstelling die ik bezocht met de naam 'Verlander, Weeskinderen van de VOC' (Vergeten of verweesde kinderen van de Verenigde Oostindische Compagnie) die Nederlandse genen onderzoekt in inheemse bevolkingsgroepen in voormalige koloniën en veroveringen. Opnieuw denk ik na over de geschiedenis van het Nederlands door de Spanjaarden of Duitsers bezet, maar op hun beurt bezetten de landen zelf.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche