Amsterdamse Bos Hooglanderwandeling

Hooglanderwandeling

De 6 km Hooglanderwandeling is een ongemarkeerde rondwandeling in het Amsterdamse Bos. De wandelroute passeert Schotse Hooglander koeien en het Schinkelbos.

Deze wandeling omcirkelt het Schinkelbos in de zuidwestelijke hoek van het Amsterdamse Bos. Het deelt ook een aantal soortgelijke wandelpaden met de Natuurboswandeling (nummer 5). Beide gebieden hebben Schotse Hooglander koeien, vandaar de naam van de wandelroute. Een groot deel van het wandelpad is bedekt met bos en er zijn tal van vijvers en kanalen. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden. Het gedeelte rond het Schinkelbos is geen verhard pad. In de winter kan het modderig worden.

Route- en Locatiedetails

Bosbaanweg 5
1182 DA Amsterdam
Noord-Holland

   +31 20 545 6100

   Website

    52.30409, 4.81551

    6 km

Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Persoonlijke Notities

Gemakkelijke wandeling voor het gezin. Het gedeelte rond het Schinkelbos ligt op een onverharde weg, dus het kan moeilijk zijn voor kinderwagens. Kan ook modderig worden bij nat weer. De vijvers hier waren eind april vol met kikkers. Was behoorlijk luid. We zagen Schotse Hooglanders tussen de bomen. Er kan hier ook een goede vogelobservatie zijn. Het pad door het bos volgt een vergelijkbaar pad naar de Natuurboswandeling, wandelpad nummer 5. Het gaat echter niet zo ver in, en we zagen geen koeien in deze sectie. De wandeling terug naar de start was aangenaam met enkele mooie vijvers waar je een pauze kunt nemen.

Nabijgelegen

Vind meer Wandelingen in de buurt.

Fotogallerij