Koenenwandeling Amsterdamse Bos

Koenenwandeling

De 7 km Koenenwandeling is wandelroute nr. 1 in het Amsterdamse Bos. De rondwandeling passeert de Bosbaan, wetlands, meren en boerderijlandschappen.

Een wandeling langs de noordkant van het Amsterdamse Bos, langs het Nieuwe Meer, Polder en eilanden Meerzicht, het pannenkoekenrestaurant ‘Boerderij Meerzicht’ en de roeibaan Bosbaan. Mogelijkheden om veel vogels te zien en geweldig voor kinderen. Een deel van de Amsterdamse Boswandelingen.

Route- en Locatiedetails

Bosbaanweg 5
1182 DA Amstelveen
Noord-Holland

   +31 20 545 6100

   Website

    52.32959, 4.85143

    7 km

Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Kinderwagen vriendelijk

   Rolstoelvriendelijk

    Restaurant Enroute

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Persoonlijke Notities

Ik heb deze wandeling vele malen gedaan. Het dichtst bij Amsterdam voor een wandeling van 1-2 uur. Ik ga iets anders dan de eigenlijke route, loop over de Wetland-brug naar het Nieuwemeer in noordelijke richting en kom weer bij het officiële spoor aan de Koenensluis. Deze Sluis is het eerste exemplaar van het ontwerp van de Amsterdamse School door Piet Lodewijk Kramer. Er zijn 64 bruggen zoals deze in het park. De Bosbaansluis, doorkruist door een basculebrug, daalt ongeveer 4 meter van het niveau van Nieuwemeer. Het geeft je een idee van hoe ver onder het water het Amsterdamse Bos is. Er is een uitkijkplatform voor vogels op moerassen vlak voordat je de Polder Meerzicht. De polder bevindt zich op de oorspronkelijke boerderij, het Boerderij Meerzicht Pannenkoekenrestaurant was in de jaren dertig een populair theehuis. Hierdoor werd het niet vernietigd zoals andere boerderijen. De Meerzicht-eilanden zijn een leuke plek om even te pauzeren. Track sluit zich aan bij de roeibaan van Bosbaan, die een lange weg terug naar de start is en onderweg een andere basculebrug overstijgt. Je kunt van het hoofdpad afwijken en naast de baan blijven tot je bij café De Bosbaan bent. De bomen hier zijn de oudste in het park en het gebouw aan het eind is de Amsterdamse School.

Nabijgelegen

Vind meer Wandelingen in de buurt.

Fotogallerij