Uitzicht op de Urft Dam in het Nationaal Park Eifel © CC BY-SA D.Ketz

Eifelsteig

313 km

3580 m

3670 m

666 m

Medium

15 Etappen

Overzicht

Op de 313 km lange Eifelsteig beleven wandelaars de vele facetten van het middelgebergtelandschap van de Eifel. Onder het motto “Waar rots en water je begeleiden” bieden de 15 dagelijkse etappes tussen Aken-Kornelimünster in Noordrijn-Westfalen en Trier in Rijnland-Palts een afwisselende ontdekkingsreis door de unieke landschappen van de Eifel: de heidevelden van de Hoge Venen, het rotsachtige Rurdal met zijn stuwmeren, het Nationaal Park Eifel, de Kalkeifel, de kegels en maren van de Vulkaaneifel, de rivierlopen van de Lieser en de Kyll en de rode zandsteenrotsen ten noorden van Trier.

Grandioze uitzichten, uitgestrekte beekdalen, uitdagende beklimmingen – dit is genieten van de natuur, dit is puur wandelplezier. De seizoenen geven de route steeds nieuwe gezichten. In het voorjaar ontwaakt de Eifel met kleurrijke weiden en bloeiende heggen, gevolgd door de rijke gele brembloesem – het “Eifelgoud”. In de zomer bieden diepgroene beekdalen welkome verfrissing wanneer de zon zorgt voor een mediterraan klimaat op de ruige rotshellingen. Vanaf september veranderen de grote Eifelbossen in kleurrijke opstanden met felle herfstkleuren. De koele, heldere lucht in de winter toont de Eifel dan ongeschonden en eerlijk.

Kaart & Hoogte

Zie Data voor meer informatie.

Referenties

Externe websites en bronnen die zijn gebruikt om deze pagina te maken.

  1. wanderbares-deutschland.de

Data

Gegevens kunnen afwijken van andere bronnen. Initiële GPX-tracks afkomstig van wanderbares-deutschland.de 1. Deze kan worden aangepast en compatibel worden gemaakt met OpenStreetMap-tegels. Er worden minimale trackpoints gebruikt om de bestandsgrootte te beperken. Hoogte wordt aangepast met de best beschikbare terreingegevens. Hoogtewinst en -verlies wordt berekend door een som te maken van de stijging of daling tussen elk GPX-trackpoint.

Open Data

De gegevens kunnen worden geïmporteerd uit de Open Data van het Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT) en de Open Data Tourism Alliance (ODTA) onder de Creative Commons BY-SA-licentie. Deze gegevens mogen worden gewijzigd. DeWandelaar deelt deze gestructureerde gegevens als een CC BY-SA-gelicentieerd, odta:Trail schema-compliant, JSON-script dat in deze pagina is ingebed. Andere gegevens of inhoud op deze pagina kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn door DeWandelaar of andere entiteiten.