Wandelaars op de Rothaarsteig © CC BY-SA K.Schwake-Drucks K.Kappest

Rothaarsteig

157 km

4338 m

4138 m

843 m

Medium

8 Etappen

Overzicht

De Rothaarsteig volgt een noord-zuidrichting langs de kam van het Rothaargebergte. Het startpunt is Brilon aan de noordoostelijke rand van het Sauerland. Het pad loopt over de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen – de Langenberg (843m) – en leidt dan langs de bron van de Ruhr naar Winterberg en de Kahler Asten (842m).

Hier bij de bron van de Lenne, de op één na grootste rivier in het Sauerland, buigt de Rothaarsteig af naar het westen en loopt van Schmallenberg naar het zuiden tot aan de Rhein-Wesertoren. Vanaf hier loopt de route zuidwaarts door de uitlopers van de Rothaar naar de Hilchenbacher Winkel en verder naar de bron van de Lahn, Sieg en Eder boven Netphen.

Via de Haincher Höhe gaat de Rothaarsteig uiteindelijk naar zijn bestemming, de Oranjestad Dillenburg met zijn imposante Wilhelmstoren.

Zie het artikel ‘Doorwandelen van de Rothaarsteig‘ op deze website voor de ervaring van een wandelaar.

Kaart & Hoogte

Zie Data voor meer informatie.

Referenties

Externe websites en bronnen die zijn gebruikt om deze pagina te maken.

  1. wanderbares-deutschland.de

Data

Gegevens kunnen afwijken van andere bronnen. Initiële GPX-tracks afkomstig van wanderbares-deutschland.de 1. Deze kan worden aangepast en compatibel worden gemaakt met OpenStreetMap-tegels. Er worden minimale trackpoints gebruikt om de bestandsgrootte te beperken. Hoogte wordt aangepast met de best beschikbare terreingegevens. Hoogtewinst en -verlies wordt berekend door een som te maken van de stijging of daling tussen elk GPX-trackpoint.

Open Data

De gegevens kunnen worden geïmporteerd uit de Open Data van het Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT) en de Open Data Tourism Alliance (ODTA) onder de Creative Commons BY-SA-licentie. Deze gegevens mogen worden gewijzigd. DeWandelaar deelt deze gestructureerde gegevens als een CC BY-SA-gelicentieerd, odta:Trail schema-compliant, JSON-script dat in deze pagina is ingebed. Andere gegevens of inhoud op deze pagina kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn door DeWandelaar of andere entiteiten.