Marinemuseum Den Helder

Marinemuseum

Het Marinemuseum in Willemsoord Den Helder toont de geschiedenis en een verzameling van de Nederlandse Marine van de Gouden Eeuw tot heden.

Als belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis heeft het Marinemuseum uitgebreide displays. De toegankelijke onderzeeër Tonijn is een onvergetelijke ervaring op zich. De schepenbrug en radarkoepel van De Ruyter is indrukwekkend. De tentoonstelling naar aanleiding van de geschiedenis van de Nederlandse marine in de Gouden Eeuw en de Tweede Wereldoorlog tot de moderne tijd is informatief. Een ander gebouw toont de geschiedenis van de scheepswerf en scheepstechnologie.

Openingstijden

Di-Zo: 10:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €10.50  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Hoofdgracht 3
1781AA Den Helder
Noord-Holland

   +31 223 657 534

   Website

   52.96384, 4.77169

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Dit is een groot museum waar je de hele dag in kunt doorbrengen. Ik liep op het NS Helderse Duinen pad en bezocht het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers dus bleef niet zo lang als ik had gewild. Ik naderde eerst de schepenbrug van De Ruyter. De radar-koepel was een van de meest geavanceerde in zijn tijd. De Geschutmakerij heeft twee verdiepingen. Het toont de geschiedenis van de werf samen met uitrusting en specialistische gebieden van de moderne marine. De onderzeeër Tonijn is toegankelijk via de hoofdingang van het museum. Bekijk voordat u de onderzeeër bezoekt de tentoonstelling over de geschiedenis van de Nederlandse marine in Het Torentje. Je zou er uren kunnen doorbrengen. In de onderzeeër ga je een klein luik in aan de voorkant van de boot en verlaat je aan de achterkant. Onderweg ziet u alle kamers inclusief torpedo-kamers, radar, sonar, bemanningsverblijven en de commandokamer. Een onvergetelijke ervaring voor kinderen.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“Everywhere is walking distance if you have the time.” – Steven Wright