Museum Broeker Veiling Broek op Langedijk

Museum BroekerVeiling

Museum BroekerVeiling heeft ’s werelds oudste doorvaartveiling en is de plaats waar de Nederlandse Veiling (dalende prijsveiling) in 1887 werd uitgevonden.

Het Museum BroekerVeiling is gebouwd rond ’s werelds oudste doorvaartveiling. Dit is waar de Nederlandse Veiling – ook bekend als de Klokveiling of de Veiling van Aflopende Prijs – werd uitgevonden in 1887. Je kunt deelnemen aan een re-enactment van een veiling en door het boothuis lopen. Bij de ingang zijn enkele permanente binnen displays. Buiten is een openluchtmuseum. Er is ook een boottocht rond de ‘Rijk der Duizend eilanden’.

Openingstijden

Di-Zo: 10:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €17.50  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk
Noord-Holland

   +31 226 313 807

   Website

   52.68034, 4.80617

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Nogal een interessant museum en plezier voor de kinderen. Is in de buurt van Alkmaar, dus je wilt waarschijnlijk combineren met een reis daar. De binnententoonstellingen zijn interessant om te lezen. Buiten geeft het openluchtmuseum een goede indruk van de landbouw- en groenteteelt. Het botenhuis en het veilinghuis vormen het middelpunt van het museum. Het is heel mooi van binnen. De veiling is erg leuk en zou geweldig zijn voor kinderen. Ik heb de boottocht niet gemaakt. Een bezoek aan de overblijfselen van de Thousand Islands is iets waar ik voor terug moet komen. Er waren eens 1500 van deze kleine eilanden die gewassen voor veiling produceerden.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche