Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Willemsoord Den Helder vertelt het historische verhaal over redding en overleving van gevaren op zee.

Het Nationaal Reddingmuseum is vernoemd naar Dorus Rijkers (1847-1928), een bekende redder. Buiten zijn er zes historische reddingsboten in de haven. In april-oktober kun je een rondvaart maken in een rond de haven van Den Helder. Er zijn veel interessante statische displays binnen. Met een windturbine kun je stormkracht 10 ervaren.

Openingstijden

Di-Zo: 10:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €8.75  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Willemsoord 60G
1781AS Den Helder
Noord-Holland

   +31 223 618 320

   Website

   52.95853, 4.76907

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Een voorbeeld van hoe een museum een niche-onderwerp opwindend, informatief en vermakelijk kan maken. Er zijn drie verdiepingen met tentoonstellingen, plus een buitenruimte waar je zes van de drijvende reddingsboten kunt zien. Geweldig museum voor kinderen met veel interactieve ruimtes en toegankelijke exposities. Er is een tijdelijke tentoonstellingsruimte op de derde verdieping. Ik nam niet de reis op de haven aangezien ik het spoor NS Helderse Duinen liep en een bezoek bracht aan het Nederlandse Marinemuseum in de buurt. Ik zou je echter aanraden om het te doen als je tijd hebt.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche