Nederlands Stoommachinemuseum Medemblik

Nederlands Stoommachinemuseum

Het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik toont een grote verzameling verschillende werkende stoommachines in het museum en de machinetuin.

Het Nederlands Stoommachinemuseum is gehuisvest in het voormalige stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’. Binnen het museum zijn veel statische werkende motoren, buiten zijn een reeks machines waaronder een zaagmachine, een hijskraan en de stoombaggermolen ‘Vooruit’. Op ‘Superstoomdagen’ worden veel aangedreven door stoom (kijk op hun website). Kinderen kunnen ook hun eigen mini-stoommachines aandrijven.

Openingstijden

Di-Zo: 10:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €8  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Oosterdijk 4
1671 HJ Medemblik
Noord-Holland

   +31 227 544 732

   Website

   52.75972, 5.11881

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Een werkend museum vol geluiden en geuren van kolen- of houtgestookte stoommachines. Ik ben niet naar een Superstoomdag geweest, waarvan ik denk dat het geweldig zou zijn om te zien. Ik heb een aantal van de kleinere interieurexposities op stoom zien lopen. Het is interessant om te zien hoe de polders van Nederland werden gemaakt met behulp van machines zoals deze. Ik kom misschien terug om de stoomzuiger Vooruit in werking te zien. Ik stel me voor dat het heel luidruchtig zou zijn. Ik bezocht een tijdje terug met de kinderen; de speelgoedstoommachines zijn een leuke manier om te zien hoe stoom werd gebruikt.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“I only went out for a walk and finally concluded to stay out till sundown, for going out, I found, was really going in.” – John Muir