NS Wandeling De Bretten

NS De Bretten

De 10 km lang NS De Bretten wandelroute verbindt Halfweg-Zwanenburg met Amsterdam Sloterdijk. De NS-wandeling heeft veel leuke dingen voor oudere kinderen.

De wandeling NS De Bretten is een natuurwandeling vlakbij Amsterdam. Het begint in Halfweg -Zwanenburg en vindt zijn weg langs de zuidoostelijke rand van Park Spaarnwoude. Het pad passeert meren, kanalen en vijvers, voordat je onder de snelweg door gaat en een lus maakt rond het park Groote Braak. Aan de zuid-westelijke hoek van dat park is een punt dat kinderen leuk zullen vinden. Ze kunnen ook de rotswand onder de snelweg beklimmen. Het volgt de spoorrails voordat het door Spieringhorn park slingert. Het laatste stuk volgt een smalle strook bush langs de Haarlemmerweg voordat het commerciële gebieden binnengaat en het station Amsterdam Sloterdijk bereikt.

Route- en Locatiedetails

Oude Haarlemmerstraatweg
1165 MJ Halfweg
Noord-Holland

    52.38629, 4.74661

    10 km

Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Wandelnet

   NS Wandelingen

Persoonlijke Notities

Ik heb half april deze route gelopen van Halfweg-Zwanenburg naar Amsterdam Sloterdijk. Ik nam mijn dochters van 11 en 13 jaar mee. Het was een gemakkelijke wandeling met voldoende interessante delen om te voorkomen dat ze zouden klagen! Het eerste deel van de wandelroute volgt de buitenkant van Spaarnwoude Forest. Ik weet zeker dat er een aantal interessante wandelingen in zijn en zou terug moeten komen om nog meer te ontdekken. Het gebied langs de Groote Braak biedt goede mogelijkheden voor vogels kijken. Er zijn schapen in de velden hier. Het wandelpad draait naar rechts (zuid) na de Boezemgemaal Halfweg. We misten het en moesten teruggaan. De kinderen vonden het leuk om de rotswand onder de snelweg te beklimmen. Het gedeelte rond het Tuinpark 'Grote Braak' was vol met insecten en vlinders. In de zuidwestelijke hoek is een trekpontje waar de kinderen plezier aan hadden. Er is nog een rotswand hier naast de treinrails. De kinderen hadden een paniek over insecten en teken hier. In de paniek schakelde ik per ongeluk mijn GPS-logger uit. Daarom is er een opening in de route die op de kaart wordt weergegeven. Het is ook waarom de kinderen opeens jassen dragen! Uiteindelijk loopt het wandelpad door het Spieringhorn-gebied, wat een aangename wandeling is. Na het oversteken van de rails hebben we een speeltuin die de kinderen leuk zullen vinden. Hier in de buurt ligt de Brettonburg (Bretton-heuvel), een voormalige vuilnisbelt nu bedekt met bomen en struiken. Je ziet bakstenen en bouwmaterialen van de voormalige vuilnisbelt. Het laatste stuk van de wandeling loopt recht langs een smalle strook tussen industrieterrein en de Haarlemmervaart / Haarlemmerweg.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“Everywhere is walking distance if you have the time.” – Steven Wright