NS Wandeling Gein en Vecht

NS Gein en Vecht

De 16 km lang NS Gein en Vecht wandelroute verbindt Abcoude met Weesp. De NS-wandeling heeft oer-Hollands landschap en passeert Fort Nigtevecht.

De wandelroute NS Gein en Vecht kan beginnen bij Weesp of Abcoude. Vanaf Weesp gaat het pad zuidwaarts door de stad. Vervolgens passeert het open landbouwgrond voordat het de Vecht bereikt. Het pad loopt verder langs de rivier en loopt door Nigtevecht voordat het het Amsterdam-Rijnkanaal oversteekt. Vervolgens passeert het Fort Nigtevecht voordat het de Gein naar Abcoude volgt. U kunt een bezoek brengen aan het nabijgelegen Fort bij Abcoude. Bekijk het Natuurmonumenten-circuit Liniepad Abcoude.

Route- en Locatiedetails

Stationsplein
1382DA Weesp
Noord-Holland

   +31 35 656 3080

    52.31181, 5.04361

    14 km

Wandeldetails


    Restaurant Enroute

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Wandelnet

   NS Wandelingen

Persoonlijke Notities

Ik liep dit pad van Abcoude naar Weesp. De wandeling langs de Gein is schilderachtig. Fort Nigtevecht was open. Ik ben hier de week ervoor al op fiets geweest dus stopte niet. Nigtevecht is een rustig dorp en verder naar het noorden ligt een opmerkelijk herenhuis aan de oevers van de Vecht. De wandeling over de open akkers was een hoogtepunt voor mij, even was ik helemaal alleen en in stilte. Weesp is ook een interessante stad, zal moeten terugkeren om het grondiger te ontdekken. Contact telefoon is voor Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Natuurmonumenten zorgt voor de Forten.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“Everywhere is walking distance if you have the time.” – Steven Wright