NS Wandeling Kennemerduinen

NS Kennemerduinen

De 17km lange wandelroute NS Kennemerduinen loopt van de stations Santpoort Noord naar Overveen. Het passeert het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Dit is een NS-wandeling van ongeveer 15-17km lang. De route NS Kennemerduinen start in Santpoort Noord en eindigt op station Overveen. De wandelroute voert je door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Landschappen zijn meestal duinen, strand, struikgewas en wat bos. Volop gelegenheid om vogels te kijken. Je kunt paarden, Schotse Hooglander koeien en wilde herten zien. Een hoogtepunt is het uitzicht vanuit De Hazenberg dat dichter bij Overveen ligt.

Route- en Locatiedetails

Zeeweg 12
2051EC Overveen
Noord-Holland

   +31 23 541 1123

   Website

    52.43356, 4.63215

    17 km

Wandeldetails


    Restaurant Enroute

   Vogels kijken

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Wandelnet

   NS Wandelingen

Persoonlijke Notities

De kaart op deze pagina toont zowel de officiële route als de route die ik heb afgelegd waar ik de verkeerde kant op ging. Beide treinreizen duurden ongeveer 30-40 minuten van Amsterdam. Had het geluk om binnen 5 minuten na vertrek op de stations aan te komen. Download de NS-app of plan via de ns.nl-website. Overweeg mogelijke vertragingen. De eerste helft van de wandeling was goed bewegwijzerd. Zag Schotse Hooglander koeien, herten en paarden. Je ziet de schoorstenen en rook van de Hoogovens in het noorden. Het kan rustig zijn, maar ik merk het lawaai van de passagiersstralen van Schiphol. Op de kaart liep ik verder naar het strand, er gebeurde bouw in de duinen. Als je alleen naar borden zoekt, moeilijk te herkennen waar je van het strand af moet. Het is het eerste restaurant dat je passeert in Parnassia. Een beetje voorbij dit ging ik fout nadat ik werd afgeleid door een telefoontje. Ik moest een eind terug lopen. Je kunt dit op de route zien. Het uitzicht vanaf de top van De Hazenberg is een hoogtepunt. Kort nadat het Vogelmeer een vogelkijkhut heeft waar ik naar terug kan keren. Ik ging weer verkeerd langs de "Lange Vlak" en nam een ​​wandelpad in plaats van een fietspad. Dit was niet zo goed aangegeven. Op de kaart is het de zuidelijke route. Het bleek toch een aangename wandeling te zijn, vlak langs de vijver 't Wed. Maakte kort daarna deel uit van de eigenlijke route. Het bezoekerscentrum Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt in de buurt van Overveen. De coördinaten zijn 52.39597, 4.59239. Je zou kunnen overwegen om aan dit einde te beginnen om iets te leren over wat je zou kunnen zien. Er is ook een kinderspeelplaats. Als ik met kinderen ga, kan ik hier beginnen en naar de Hazenberg lopen en weer terug.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche