NS Landgoed Groeneveld Wandeling

NS Landgoed Groeneveld

De 15 km lange NS Landgoed Groeneveld wandelroute loopt van Baarn naar Hilversum Mediapark. De NS-wandeling passeert Goois Zuiderheide en Westerheide.

De NS Landgoed Groeneveld wandeling start in Baarn. Het gaat westwaarts langs de treinsporen en kruist ze twee keer. Vervolgens gaat het richting het noorden in de richting van Kasteel Groeneveld en de omliggende tuinen. Richting het westen langs vijvers komt het uiteindelijk bosgebieden binnen. Kort daarna komt het uit in de heide gebieden van het Goois Natuurresevaat Zuiderheide en Westerheide. Het laatste stuk is weer door het bos.

Route- en Locatiedetails

Stationsplein
3743 KK Baarn
Utrecht

    52.20838, 5.28162

    15 km

Wandeldetails


   Honden beperkt

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Wandelnet

   NS Wandelingen

Persoonlijke Notities

Het eerste deel van de wandeling is meestal goed bewegwijzerd. Pas op voor de tweede keer dat u de treinrails oversteekt door de trappen over de loopbrug te beklimmen. Ik ben niet het Kasteel Groeneveld ingegaan. De wandeling langs het Landgoed Groeneveld is schilderachtig. De wandelroute gaat vervolgens naar het zuiden en kruist een derde keer de treinrails. Kort nadat de wandelroute rechtsaf richting het westen gaat. Ik miste het bijna. Het volgende gedeelte helemaal naar de heide gebieden is gemakkelijk om fout te gaan en kan beter worden aangegeven. Ik ging verschillende keren fout. Ik nam de verkeerde weg naar de uitzendtoren na het passeren van La Place. Het echte pad is verder naar het noorden, maar het is gemakkelijk om weer deel te nemen aan het pad. Misschien zou ik een GPS-eenheid moeten krijgen, maar ik hou van de ouderwetse kaart-en-wegwijzer. En soms kunnen fouten tot gelukkige ongelukken leiden.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“I only went out for a walk and finally concluded to stay out till sundown, for going out, I found, was really going in.” – John Muir