NS Noord Hollands Duinreservaat

NS Noord-Hollands Duinreservaat

De 16.5 km lang NS Noord-Hollands Duinreservaat wandelroute verbindt Castricum met Egmond aan Zee en Alkmaar. De NS-wandeling heeft bossen, duinen en velden.

Het NS Noord-Hollands Duinreservaat begint in Castricum. Om het natuurgebied binnen te gaan, moet je een ‘Duinkaart’ kopen die ongeveer € 1,80 kost. U passeert bosgebieden waar u Schotse Hooglander koeien kunt zien. Het wandelpad opent zich af en toe naar duingebieden voordat het bezoekerscentrum De Hoep bij Bakkum wordt bereikt. Het komt weer het bos binnen voordat het wordt geopend in het grootste duingebied van de wandeling. Langs de route zijn er tal van mogelijkheden om vogels te spotten. Uiteindelijk bereik je het stranddorp Egmond aan Zee. Een bus brengt u van daar naar het treinstation van Alkmaar.

Route- en Locatiedetails

Stationsweg
1901 AA Castricum
Noord-Holland

   +31 251 661 066

   Website

    52.54537, 4.65854

    16.5 km

Wandeldetails


    Restaurant Enroute

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Persoonlijke Notities

Liep deze route samen met mijn vrouw die het gemakkelijker vond dan NS Kennemerduinen. Op station Castricum vindt u het Archeologisch Museum Noord-Holland Huis van Hilde. Een beetje verder is het Strandvondstenmuseum. Beide zijn geen onderdeel van de Museumkaart, maar kunnen de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik heb deze keer niet bezocht. Je kunt de Duinkaart kopen bij de kaartautomaat of online kopen. Het pad was in het begin niet duidelijk, maar vanaf dat moment was het wandelpad goed aangegeven. We zagen Schotse Hooglander koeien naast en op het pad in het bos. U wordt geadviseerd om 25 meter afstand te houden. We gingen off-piste om ze te omzeilen. De wandelroute loopt door duingebieden terwijl u dicht bij bos blijft tot u het bezoekerscentrum De Hoep bereikt. Er is ook een restaurant hier. Ik denk dat Camping Bakkum vlakbij is, zodat het later in het jaar druk kan worden. Het bosgedeelte na De Hoep is schilderachtig. We zijn kort daarna gestopt voor de lunch in het duingebied. Er vlogen veel passagiersvliegtuigen boven ons. Het leek erop dat er een bijna-ongeluk was. Het laatste stuk wordt blootgesteld aan de zon. In de zomer kan het warm worden - breng voldoende water. Egmond aan Zee ziet eruit als een typisch toeristisch dorp aan de zeezijde. Het wandelpad ligt dicht bij het strand, dus zwemmen is een mogelijkheid. De 165-bus brengt u rechtstreeks naar het station van Alkmaar. Contact e-mail en telefoon is voor de Bezoekerscentrum De Hoep.

Nabijgelegen

Vind meer Wandelingen in de buurt.

Fotogallerij