Oude Polderwandeling Amsterdamse Bos

Oude Polderwandeling

De 7 km Oude Polderwandeling is wandelroute nr. 1 in het Amsterdamse Bos. De rondwandeling passeert de Bosbaan, wetlands, meren en boerderijlandschappen.

Vroeger de Koenenwandeling. Een wandeling langs de noordkant van het Amsterdamse Bos, langs het Nieuwe Meer, Polder en eilanden Meerzicht, het pannenkoekenrestaurant ‘Boerderij Meerzicht’ en de roeibaan Bosbaan. Mogelijkheden om veel vogels te zien en geweldig voor kinderen. Een deel van de Amsterdamse Boswandelingen. Een brochure van de wandeling (€ 1,50) is verkrijgbaar bij het Bos Winkel Informatiecentrum bij de hoofdingang van het park.

GPS Track Downloaden

Deze functie is in BETA-testen. Het onderstaande bestand is een GPX voor deze route. Ik gebruik Maps 3D Pro op een Apple iPhone en kan dit bestand in die app importeren. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe dat wordt gedaan.

   GPX Route

Route- en Locatiedetails

Dit wandelpad begint op ongeveer 200 meter van de hoofdingang, Parkeerplaats Amsterdamse Bos. De onderstaande contactgegevens zijn voor het bezoekersinformatiecentrum.

   +31 20 545 6100

   Website

    52.32959, 4.85143

    7 km

Wandeldetails


    Kindvriendelijk

   Kinderwagen vriendelijk

   Rolstoelvriendelijk

    Restaurant Enroute

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Persoonlijke Notities

Ik heb deze wandeling vele malen gedaan. Het dichtst bij Amsterdam voor een wandeling van 1-2 uur. Deze Sluis is het eerste exemplaar van het ontwerp van de Amsterdamse School door Piet Lodewijk Kramer. Er zijn 64 bruggen zoals deze in het park. De Bosbaansluis, doorkruist door een basculebrug, daalt ongeveer 4 meter van het niveau van Nieuwemeer. Het geeft je een idee van hoe ver onder het water het Amsterdamse Bos is. Er is een uitkijkplatform voor vogels op moerassen vlak voordat je de Polder Meerzicht. De polder bevindt zich op de oorspronkelijke boerderij, het Boerderij Meerzicht Pannenkoekenrestaurant was in de jaren dertig een populair theehuis. Hierdoor werd het niet vernietigd zoals andere boerderijen. De Meerzicht-eilanden zijn een leuke plek om even te pauzeren. Track sluit zich aan bij de roeibaan van Bosbaan, die een lange weg terug naar de start is en onderweg een andere basculebrug overstijgt. Je kunt van het hoofdpad afwijken en naast de baan blijven tot je bij café De Bosbaan bent. De bomen hier zijn de oudste in het park en het gebouw aan het eind is de Amsterdamse School.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche