De Auteur

Over De Wandelaar

DeWandelaar.nl is een reisgids en een persoonlijke reisblog over wandel- en fietstochten door Nederland, Nieuw-Zeeland en andere landen die ik graag zou willen bezoeken.

De meeste wandelingen zijn dagtochten bij mij in Amsterdam die ik in een paar uur kan doen. Sommigen bereik ik op de fiets, anderen met de trein, inclusief de NS Wandelingen.

Om de paar weken fiets ik naar een nieuw deel van het land en verblijf ik op een Natuurkampeerterrein. Onderweg bezoek ik enkele dorpen en steden langs de route voor een aantal stadswandelingen. Ik ben vooral dol op het bezoeken van musea en het leren van plaatselijke geschiedenissen.

De meeste zomers bezoeken we Terschelling, een van de Nederlandse Noordzee Waddeneilanden. Daar maak ik graag langere wandelingen, breng een paar nachten door met kamperen langs de weg en neem alles mee wat ik nodig heb. In 2018 zou ik willen beginnen met het lopen van enkele van de langere afstandswandelingen inclusief de regionale ‘Streekpaden’ en ‘Lange Afstand Wandelpaden’, of LAW’s, hetzij als een doorgaande of gedeeltelijke wandeling.

Om de paar jaar ga ik terug naar Nieuw-Zeeland, waar ik veel kortere paden zal lopen of een langere trektocht zal maken, zoals een van Nieuw-Zeeland’s Great Walks. Al deze wandelingen zijn training voor mijn ultieme doel van een dag wandelen met de Te Araroa Trail – ongeveer 3000 kilometer van de top tot de bodem van Nieuw-Zeeland!

De Website

De manier waarop ik DeWandelaar.nl benader, is om het te construeren als een reisgids voor mezelf. Ik zoek naar interessante routes om te nemen, plaatsen om te bezoeken, dingen om te doen en plekken om te verblijven en zet ze in de reisgids op deze site als een persoonlijke referentie. Ik ben op sommige plaatsen geweest, anderen die ik graag zou bezoeken. Alles in DeWandelaar.nl is iets dat ik zou proberen en daarom aanbevelen.

Naast de reisgids, bespreek ik ook bepaalde outdoor-uitrusting voor op reis die ik heb onderzocht. Het meeste van deze uitrusting is gebaseerd op wat ik in Nederland kan vinden en dingen die ik nodig heb en gebruik. Deze benadering houdt mij commercieel onpartijdig.

Milieubescherming

Toen ik naast de bush opgroeide en er veel tijd in doorbracht, heb ik de neiging om de natuur te beschermen. Ik ben een levenslang lid van de Royal New Zealand Forest and Bird Protection Society en hoop dat ik de opbrengst van deze website kan gebruiken om Vogelbescherming Nederland op dezelfde manier te ondersteunen.

Wandelfilosofieën

Wandelen stelt u in staat om de natuur en uw omgeving te waarderen en biedt de ononderbroken tijd om na te denken over het leven. Een kinderpsychiater, mijn vrouw en ik reflecteren regelmatig op de wereld van vandaag en bespreken onze ervaringen en gedachten, vooral over het opvoeden van kinderen.

Naarmate DeWandelaar.nl zich ontwikkelt, wil ik graag enkele van onze gedachten delen in de vorm van een verhaal dat mijn ervaringen combineert met opgroeien in Nieuw-Zeeland, mijn wereldreizen en mijn observaties van het leven in Nederland.

Over de Auteur

Ik ben een eerste generatie New Zealander, geboren in het begin van de jaren zeventig van de Duitse ouders in Auckland. Ik ging in de vroege jaren 90 naar de Otago Universiteit in Dunedin waar ik Marketing (BCom) studeerde. Na een paar jaar werk verliet ik Nieuw-Zeeland in 1997 op mijn overzeese ervaring. Mijn reizen brachten me langs delen van Azië, Amerika, Afrika en Europa.

Ik werkte als Global Web Marketing Manager in het Verenigd Koninkrijk voordat ik in 2001 naar Nederland verhuisde waar ik betrokken was bij Internet Startups en European Marketing Management in wereldwijde bedrijven zoals Canon (Camera’s) en Yamaha (Motors). In 2010 werd ik een huis-echtgenoot na de komst van twee kinderen en een kleine crisis die carrière en gezin in evenwicht bracht, zoals men dacht dat het het beste was voor de kinderen. Nu ze ouder worden, heb ik meer tijd om projecten zoals DeWandelaar.nl na te streven.

Godzone, DeWandelaar, DerWanderer en Voorenna.

In 1998 heb ik de website Godzone.com geregistreerd toen ik voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk aankwam. Het woord komt van de zinsnede “God’s Own Country” en wordt veel gebruikt in de Nieuw-Zeelandse taal. Mijn bedoeling voor de site was om commercieel onbevooroordeelde reisinformatie te verstrekken.

De naam ‘De Wandelaar’ is geïnspireerd op het verhaal van Alfred Hamish Reed (1875-1975). Een Engelse immigrant naar Nieuw-Zeeland, hij stond bekend om zijn lange wandelingen door het hele land en werd bekend als “The Happy Wanderer”. Geregistreerd in 2012 was DeWandelaar.nl bedoeld als de Nederlandse versie van Godzone en werd kort gebruikt als de naam van een Nieuw-Zeelandse wijnproject dat ik tussen 2013 en 2015 in Amsterdam leidde.

DerWanderer.de werd in 2018 geregistreerd als een Duitse versie van de site. Tegelijkertijd heb ik DeWandelaar.Org geregistreerd als een Europese Engelse versie. Naarmate er meer sites werden toegevoegd, werd het duidelijk dat het efficiënt beheren ervan noodzakelijk was. De website Voorenna.nl is gemaakt voor handel partners en wordt gebruikt voor bètatesten en gegevensbeheer. Partners kunnen hun vermeldingsgegevens beheren, een voorbeeld weergeven van en reageren op aanstaande wijzigingen.

Als je opmerkingen of suggesties hebt, neem dan contact met me op, ik ben altijd geïnteresseerd om te luisteren.

Great Barrier Island, NZ, 80s
Great Barrier Island, NZ, 80s
Tongariro, NZ, 80s
Tongariro, NZ, 80s
Tarawera, NZ, 90s
Tarawera, NZ, 90s
Ngauruhoe, NZ, 2001
Ngauruhoe, NZ, 2001
Pakiri, NZ, 2010
Pakiri, NZ, 2010
Terschelling, NL, 2017
Terschelling, NL, 2017

Share

Copyright 1998-2018