Spirits Bay

Over De Wandelaar

De Wandelaar is een blog over wandelen, filosofie en spiritualiteit, duurzaam wonen en de waardering van de natuur dichtbij Amsterdam in Nederland.

Deze website is in aanbouw in 2019.

Ik heb deze Nederlandse versie om een paar redenen gemaakt. Ik denk dat ik in Nederland zal blijven, dus ik moet de taal leren. Het is ook voor mijn Nederlandse vrienden die niet zo goed Engels kunnen spreken. Ik deed het ook gewoon om met een meertalige website te spelen. Er zullen veel fouten zijn, mogelijk zijn er minder in DeWanderlaar.Org (Engels).

Uitgevonden door ervaring

Ik begon het project in januari 2019. In april begon ik met het lopen van bestaande paden zoals de NS-wandelingen en die van Natuurmonumenten. Ik krijg langzaam een beter beeld van waar ik De Wandelaar wil nemen. In 2019 zal de website waarschijnlijk van richting veranderen terwijl dit gebeurt. Ik zal de website functioneel houden terwijl deze veranderingen plaatsvinden.

De lange weg afleggen

Ik ben vastbesloten om De Wandelaar tot een authentiek, ecologisch en sociaal duurzaam project te maken. Wat dit betekent is dat ik ‘de wandeling heb moeten lopen’, de camping of het museum bezocht sinds ik het project startte in 2019. Alle inhoud zoals foto’s moeten origineel zijn vanaf die datum, er is geen copy-paste van andere sites.

Ik moet dit allemaal te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer bereiken. Er worden geen auto’s gebruikt om naar een van de inhoud te komen, en zeker geen jets. Dit betekent dat De Wandelaar over lokaal, duurzaam toerisme gaat, toegankelijk voor bijna iedereen uit Amsterdam.

Ik heb geen financieel bedrijfsmodel en hou van de integriteit van onafhankelijk blijven. Ik heb filosofische bedenkingen bij het adverteren of het schrijven van recensies.

Over de Auteur

Mijn naam is Jens. Ik ben een eerste generatie Nieuw-Zeelander, geboren in de vroege jaren 1970 aan Duitse immigranten. Vanaf mijn vroegste jaren heb ik lange perioden doorgebracht in native bush waar ik een sterke waardering voor flora en fauna heb ontwikkeld, waar deze ook wordt aangetroffen. Later bracht ik een groot deel van mijn leven door met reizen door Nieuw-Zeeland, kamperen in de wildernis en ‘tramping’ veel wandelpaden.

Na het voltooien van de universiteit en een paar jaar werk, verliet ik Nieuw-Zeeland in 1997 voor mijn OE (Overseas Experience). Mijn reizen brachten me naar delen van Azië, Amerika en Afrika voordat ik mezelf in Londen ging baseren en mijn carrière vervolgde.

Ik ben in 2001 naar Nederland verhuisd waar ik mijn vrouw heb ontmoet. In 2010, na de komst van twee kinderen, werd ik een huisman. Ik vond het een noodzakelijke balans tussen carrière en gezin. Die verandering in levensstijl heeft me de mogelijkheid gegeven om opnieuw te evalueren wat belangrijk is in het leven. Een huisman zijn, ongehinderd door carrière, liet me zien hoe belangrijk ouderschap en opvoeden van kinderen is.

Nu onze kinderen ouder worden, heb ik meer tijd om projecten zoals DeWandelaar na te streven, mijn inspanningen voor natuurbehoud en om Nederland opnieuw te ontdekken.

De Auteur
De Auteur
Wandelen in Nieuw Zeeland
Wandelen in Nieuw Zeeland
Vrij Wandelen
Vrij Wandelen

Dingen die ik leuk vind…

“I only went out for a walk and finally concluded to stay out till sundown, for going out, I found, was really going in.” – John Muir