Vrij Wandelen

Over DeWandelaar

Ik moet een beetje eerlijk zijn. Ik weet niet precies wat ik nu met DeWandelaar aan het doen ben.

Het heeft zeker iets te maken met wandelen en het vinden van de natuur in Nederland. Ik zou het willen gebruiken om duurzaamheid te promoten. Ook lokaal toerisme. Een waardering van de Nederlandse natuur. Ik ben schuldig aan het negeren ervan voor een lange tijd. Misschien om wandelfilosofie te bespreken. We zullen zien. Dit jaar, 2019, ga ik gewoon mee met de stroom, wacht en zie waar het pad mij brengt.

Ik heb deze Nederlandse versie om een paar redenen gemaakt. Ik denk dat ik in Nederland zal blijven, dus ik moet de taal leren. Het is ook voor mijn Nederlandse vrienden die niet zo goed Engels kunnen spreken. Ik deed het ook gewoon om met een meertalige website te spelen. Er zullen veel fouten zijn, mogelijk zijn er minder in DeWanderlaar.Org (Engels).

Uitgevonden door ervaring

Ik begon het project in januari 2019. In april begon ik met het lopen van bestaande paden zoals de NS-wandelingen en die van Natuurmonumenten. Ik krijg langzaam een beter beeld van waar ik DeWandelaar wil nemen. In 2019 zal de website waarschijnlijk van richting veranderen terwijl dit gebeurt.

Over de Auteur

Ik ben een eerste generatie Nieuw-Zeelander, geboren in de vroege jaren 1970 aan Duitse immigranten. Vanaf mijn vroegste jaren heb ik lange perioden doorgebracht in native bush waar ik een sterke waardering voor flora en fauna heb ontwikkeld, waar deze ook wordt aangetroffen. Later bracht ik een groot deel van mijn leven door met reizen door Nieuw-Zeeland, kamperen in de wildernis en ‘tramping’ met veel paden.

Na het voltooien van de universiteit en een paar jaar werk, verliet ik Nieuw-Zeeland in 1997 voor mijn OE (Overseas Experience). Mijn reizen brachten me naar delen van Azië, Amerika en Afrika voordat ik mezelf in Londen ging baseren en mijn carrière vervolgde.

Ik ben in 2001 naar Nederland verhuisd waar ik mijn vrouw heb ontmoet. In 2010, na de komst van twee kinderen, werd ik een huisman. Ik vond het een noodzakelijke balans tussen carrière en gezin. Die verandering in levensstijl heeft me de mogelijkheid gegeven om opnieuw te evalueren wat belangrijk is in het leven. Een huisman zijn, ongehinderd door carrière, liet me zien hoe belangrijk ouderschap en opvoeden van kinderen is.

Nu onze kinderen ouder worden, heb ik meer tijd om projecten zoals DeWandelaar na te streven, mijn inspanningen voor natuurbehoud en om Nederland opnieuw te ontdekken.

De Auteur
De Auteur
Wandelen in Nieuw Zeeland
Wandelen in Nieuw Zeeland