Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam heeft een van de beste collecties Nederlandse meesterwerken, kunst en geschiedenisobjecten van de middeleeuwen tot heden.

Het Rijksmuseum Amsterdam is zowel een museum als een galerie. Er zijn veel schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw van kunstenaars als Rembrandt en Johannes Vermeer. De complete collectie van ongeveer 8000 objecten omvat 800 jaar Nederlandse geschiedenis van de middeleeuwen tot Mondriaan. Het middelpunt is de Eregalerij waar je De nachtwacht (Rembrandt, 1642), Het melkmeisje (Vermeer, 1657) en De bedreigde zwaan (Asselijn, 1650) zult zien.

Openingstijden

Ma-Zo: 09:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €20  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Noord-Holland

   +31 20 674 7000

   Website

   52.35977, 4.88495

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Dit is waarschijnlijk het beroemdste museum en galerie in Nederland. Het heeft een uitgebreide collectie waaronder een aantal wereldberoemde stukken. De Nachtwacht van Rembrandt is waarschijnlijk het beroemdste schilderij. Ik raad aan om buiten het seizoen te gaan als je in Nederland woont en een Museumkaart hebt. Mijn meest recente bezoek was half april om 14:00 en het museum was vol. Het was ook vochtig van binnen. Probeer 's morgens vroeg te gaan. Er is zoveel te zien dat ik waarschijnlijk een artikel later apart zal schrijven. Een goede plek om te beginnen is echter de belangrijkste 'Gallery of Honor' op de tweede verdieping. Ik heb geluk omdat ik in de buurt woon en gratis kan bezoeken met de museumkaart. Ik wilde het kanon zien dat te vinden was op de bodem van de Haarlemmermeer. Het dateert uit de jaren 1570 en de oorlog met de Spanjaarden. Schiphol zit nu waar het meer ooit was.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“Everywhere is walking distance if you have the time.” – Steven Wright