Rijksmuseum Muiderslot Muiden

Rijksmuseum Muiderslot

Rijksmuseum Kasteel Muiderslot werd gebouwd in 1285 door Floris V aan de monding van de Vecht om de handel te belasten met het aartsbisdom Utrecht.

Het Rijksmuseum Muiderslot is een vierzijdig kasteel met vijf torens en een slotgracht. Het werd gebouwd in 1285 door Floris V die de controle over het gebied kreeg van het aartsbisdom Utrecht. Hij belastte de handel langs de Vecht naar die stad. Tegenwoordig is het kasteel een nationaal museum met collecties die betrekking hebben op de Middeleeuwen en de Nederlandse Gouden Eeuw. Het is een bijzonder goed kasteel voor kinderen die willen genieten van de Treasure Hunt.

Openingstijden

Apr-Okt 2019
Ma-Vr: 10:00-17:00
Za-Zo: 12:00-17:00

Vanaf Nov 2019
Di-Zo: 10:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €15.50  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Herengracht 1
1398 AA Muiden
Noord-Holland

   +31 294 256 262

   Website

   52.33355, 5.07143

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Dit kasteel is een gemakkelijke fietstocht vanuit Amsterdam. Ik zou het als een leuk dagje uit aanbevelen voor gezinnen met jonge kinderen. Het is zeer goed onderhouden, mogelijk omdat het vrij klein is. Elke zijde is niet meer dan 35 meter, dus het duurt niet lang om te voltooien. Geweldig voor de aandachtsspanne van kinderen. De tuinen en wandeling rond het kasteel zijn ook mooi, en sommige tijden van het jaar worden concerten hier gehouden. De geschiedenis van Floris V is interessant en ik zal dit verder moeten onderzoeken. Het leek erop dat hij aan de kant van de mensen stond, en niet zo zeer geliefd bij de adel die hem samenzweerde en vermoordde. Ik ben ook erg benieuwd naar de geschiedenis van Noord-Holland versus Utrecht. De grenzen van vandaag lijken met elkaar te concurreren, iets waarvan ik zeker ben dat er een verhaal achter zit.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“I only went out for a walk and finally concluded to stay out till sundown, for going out, I found, was really going in.” – John Muir