Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar

Het Stedelijk Museum Alkmaar toont de geschiedenis van de stad, inclusief het beleg van Alkmaar, en toont kunstwerken van de stad en de omgeving.

Het Stedelijk Museum Alkmaar is een geweldige plek om te leren over de geschiedenis, kunst en cultuur van de stad en de omgeving. De tentoonstelling ‘Victory’ uit de Gouden Eeuw vertelt het verhaal van de belegering van Alkmaar tijdens de 80-jarige oorlog. Er is ook een galerij met een inspirerende verzameling Bergense School en een portretgalerij met bekende en minder bekende mensen van Alkmaar.

Openingstijden

Di-Zo: 11:00-17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €12  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
Noord-Holland

   +31 72 548 9789

   Website

   52.63337, 4.74374

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Museumkaart

Persoonlijke Notities

Ik heb echt genoten van dit museum. Ik ging specifiek over Alkmaar tijdens de 80-jarige oorlog, en de Victory-tentoonstelling was super. Je leert niet alleen over Alkmaar, maar ook over de betrokken landen en persoonlijkheden. Ik had lang in dit gedeelte kunnen blijven. Ik was aangenaam verrast door de Bergense School-galerij die ik erg leuk vond. Het is iets dat ik mijn dochter wil laten zien die geïnteresseerd is in kunst. In combinatie met andere musea in de buurt, zou ik overwegen om met mijn familie een nacht in de stad door te brengen om ze allemaal te zien.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche