Verzetsmuseum Amsterdam

Verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum vertelt het verhaal van de bezetting van Nederland door de nazi-Duitsland en het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Verzetsmuseum gaat over gewone mensen die geconfronteerd werden met dilemma’s en moeilijke keuzes moesten maken tijdens de bezetting. Authentieke objecten, foto’s, documenten, film en geluidsfragmenten vertellen de geschiedenis van mensen in oorlogstijd Nederland en Nederlands-Indië. Er is ook een uitstekend Junior Museum voor kinderen.

Openingstijden

Ma-Vr: 10:00 - 17:00
Za-Zo: 11:00 - 17:00

Prices

   €0  Volwassene met Museumkaart.

   €11  Volwassen zonder Museumkaart.

Contact en locatiegegevens

Plantage Kerklaan 61
1018 CX Amsterdam
Noord-Holland

   +31 20 620 2535

   Website

   52.36781, 4.91284

Persoonlijke Notities

Ging met de kinderen mee als een van hen bezig is met een project over de Tweede Wereldoorlog. Er is een leuk Junior Museum voor kinderen. Het vertelt het verhaal vanuit het perspectief van vier echte Nederlandse kinderen. De een is lid van de jeugdclub van de Nederlandse Nazi-partij (NSB), een Joods meisje, een zoon van verzetsstrijders en een jongen uit een 'normaal' gezin. Poogt om een evenwichtig beeld te geven van hun verhalen en de gevolgen. Het volwassen gedeelte traceert de Nederlandse samenleving van vlak voor de oorlog tot aan de bevrijding. Was niet zo samenhangend als je denkt. De tentoonstellingsruimte toonde "Nach Holland", foto's van de Duitse zijde tijdens de invasie. Soms denk ik dat ik mijn grootvader in een van deze foto's kan zien.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“Everywhere is walking distance if you have the time.” – Steven Wright