Natuurmonumenten Vredevoetpad

Vredevoetpad

De 7,5 km lange Vredevoetpad Natuurmonumenten wandelroute omcirkelt de Tienhovense Plassen en passeert een museum en historische windmolen Trouwe Wachter.

Het Vredevoetpad begint bij het Streekmuseum Vredegoed. Kijk op hun website voor openingstijden. Het pad loopt door moerasgebieden die broedplaatsen voor vogels zijn. Blijf op het pad. Uiteindelijk sluit het pad aan op de weg Dwarsdijk en passeert de met water gevulde resten van turfwinning. Je passeert de windmolen Trouwe Wachter. Als u linksaf de Nieuweweg oprijdt volgt u de grens tussen Utrecht en Noord-Holland. Er zijn goede uitzichten over de Breukelveensche of Stille Plas in het noorden. De terugweg naar het zuiden is langs de weg door de dorpen Tienhoven en Oud-Maarsseveen.

Route- en Locatiedetails

Heuvellaan 7
3612 BA Tienhoven
Utrecht

    52.15771, 5.09132

    7.5 km

Wandeldetails


    Restaurant Enroute

   Honden beperkt

   Vogels kijken

Meer informatie

Deze links leiden u naar andere websites met aanvullende informatie.

   Natuurmonumenten

Persoonlijke Notities

Ik had veel geluk dat ik op een dag dat het gesloten was toegang kreeg tot het Streekmuseum Vredegoed. Ik hou van deze intieme musea die heel veel hart hebben. Ik zal hopefiully één weekend terugkomen met mijn familie. Het pad zigzagt rond en gebied dat bekend staat als de Taart Punt. Het maakt deel uit van het Klompenpad genaamd Het Zoddenpad. Ik moet meer Klompenpaden wandelpaden op hun website bekijken. Veel vogels fokten hier en vlogen over de grond. De wandeling langs de weg naar het noorden is gemakkelijk, met als hoogtepunt de windmolen. Ik ben geen grote fan van het lopen langs wegen, maar er zijn verschillende cafés waar je zou kunnen stoppen bij de laatste wandeling terug naar de start.

Fotogallerij

Dingen die ik leuk vind…

“All truly great thoughts are conceived while walking.” – Friedrich Nietzsche